31 Ekim 2016 Pazartesi

Ordu Görevi



 İki hafta önce lise grubumla Yedigöller Milli Parkı turu planladık, amcamız rahatsız olduğu için de 28 Ekim yarım gün olduğu için o gün izin alıp Kırıkkaleye gidelim istedik. Aynı hafta içinde bir de son anda Ordu görevi çıkmasın mı? Hiç gitmek istemesem de yine de reddedemedim, çünkü bu yıl Marviş'ten dolayı tatile de gidemedik. Anlayacağınız bir haftada 3 şehir gezisi ile kendimi Evliya Çelebi gibi hissetmedim değil!
Muhteşem değil mi?  Gölköy'den ileride yer alan Ulugöl Milli Parkından görüntüler.
 Çocukluğumda bizde yapardık evlerimizdeki küçük tümseklere bu merdivenlerden.
 Oyyyy fare suratlı değil mi? Çok tatlıydı elime geçirdiğim tüm köpekleri mıncık mıncık mıncıkladım.




 O kadar inatçıydı ki bu kedicik bir kenardan usanmadan izledim onu ne yapacak acaba diye, en sonunda beklemenin ödülünü aldı gördüğünüz gibi.







 Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz içerisindeki kültür merkezinde çok güzel bir kitap fuarı vardı. Bana en çok neden etkilendin diye sorduklarında, yanıtım şu oldu : "Ordunuzun evet doğası muhteşem, insanları çok misafirperver ama en çok İl Müdürlüğünün içinde yaptırılan kütüphaneden etkilendim" dedim. Neden mi? Çünkü bir ev gibi her türlü ayrıntı düşünülmüştü. Hayranlık ve şaşkınlık içinde dolaştık arkadaşımla birlikte. Eski kitaplar bölümü, gazete okuma odası, bebekli anneler için kolaylık olması adına çocuklara oyun odası, bebek emzirme odası, söyleşi odası, Üniversiteye hazırlık için ayrılmış çalışma odaları, görme engelliler için ayrı bir okuma odası, Ordu'nun tarihini yansıtan minik bir müzecik, eski müzik aletlerinin yer aldığı muhteşem bir müzik odası, söyleşi odası, engelli asansörü ve rampası, daha aklıma gelmeyen ama bir kütüphanede olması gereken ve çoğu kütüphanede yer almayan nice bölümler... Yani daha ne diyeyim en güzeli de neydi biliyor musunuz orada gençlere çorba verilmesi...
Kısacası kütüphaneye hayran oldum. Yukarıda ise İl Turizm Müdürümüz Uğur Bey ve Kütüphaneden sorumlu Müdürümüz Bekir bey, emeği geçen ve ön ayak olan bütün personelin emeğine, yüreğine ve ellerine sağlık.

Meşhur Yason Burnu ve Yason Kilisesi.

Kısa ama çok keyifli ve dolu dolu bir görev oldu.

Hepimize keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dilerim.

3 yorum: